vrijdag 17 februari 2023

Van het oostfront geen nieuws

Omdat de westerse media het verzwijgen, heb ik maar bij de onafhankelijke nieuwszenders gezocht naar de situatie in Oekraïne. Het Oekraïens leger concentreerde zich afgelopen weken op het oosten van het land. Helaas zijn daar grote verliezen geleden tegen de Russische bezetter. Vooral in de regio rond Bakhmut zijn de verliezen dermate hoog, dat de NAVO tot een spoedbijeenkomst besloot. Naar zeggen is zijn niet alle lieden het eens over het sturen van jachtvliegtuigen naar Oekraïne. Het overige materieel is nog niet gevechtsklaar. Evenmin de vereiste bemanningen, die de benodigde kennis ontberen. In logistiek opzicht geeft de beloofde steun ook problemen. Overigens is er een chronische tekort aan manschappen ontstaan, zodat de Oekraïense legertop druk bezig is huurlingen te werven. Ze moeten vooral uit Polen komen. Oekraïners in het oorlogsgebied klagen over het feit, dat hun eigen legereenheden eigen steden en dorpen vernietigen.
De indruk bestaat, dat de NAVO staat te trappelen om aan de oorlog mee te doen.
Volgens een aantal media zal Rusland geen kernwapens inzetten. Zowel militair als politiek zou dat meer nadelen dan voordelen hebben. Een eventueel gebruik van kernwapens zal Amerika in de kaart spelen.
Vanmorgen hebben de Russen zware raketaanvallen uitgevoerd op diverse doelen in Oekraïne.
Geen van de onafhankelijke media spreekt over een verovering van Oekraïne door Rusland. Rusland wil Oekraïne slechts een gedemilitariseerde zone, die tot neutraliteit van dat land moet leiden. Zoals dat in Minsk overeengekomen is. De beweringen die in het westen rondgaan valt onder westerse anti-Rusland propaganda. Hier in het Westen is er van het oostfront geen nieuws en dus is er geen goed nieuws.