woensdag 22 februari 2023

Noodle soup

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, mevrouw Bearbock, is net als haar voormalig collega van Defensie ook een echte nitwit. Als je een mening 360 graden bijstelt, heb je volgens Baerbock een totaal andere mening.
Volgens een of ander Amerikaans onderzoek is het eten van noodle soup ongezond is. Er schijnen erg veel kanker verwekkende stoffen in te zitten. Het bericht schreeuwt : er is een video als bewijs! Oké, er zijn miljarden video's, maar in hoeverre die echt en betrouwbaar zijn??? Met een witte jas en een stethoscoop ben je nog geen arts.
Ik ken mensen die enkel dat soepje eten. Ja, echt waar! Een van hen kwam zelfs op de tv in een programma over slechte eters. Die jongeman was verder gezond. Nee, ik verdenk de publicist ervan dat ie bezig is met een anti-China campagne. Laten we wel zijn : gewoon alles met mate consumeren. Dit soort berichten doen mij niets. In de vorige eeuw was er na een onderzoek de conclusie, dat yoghurt kanker verwekkend was. Men had een paar ratten maanden lang enkel yoghurt gevoerd.... De ratten! De noodles zijn hier goed gekeurd voor de verkoop en consumptie.
Zo'n onderzoek kan ook bedoeld zijn om weer iets tegen China rond te toeteren. Met die Amerikanen weet je nooit waar je aan toe bent.
Ik blijf dus gewoon van dat soepje genieten. Naar schatting zo'n een keer in de maand. Ik doe er vaak  wat soepgroenten bij. En voor het gemak tijdens het eten, breek ik de noodles vooraf (nog in de verpakking) in hapklare stukjes. Hoe? Door er met de vuist een paar klappen op te geven. Dat is trouwens ook goed om van wat stress af te komen voordat je aan het comfortfood begint. 😅.