dinsdag 14 februari 2023

Ouderwets gezellig

Na zeer lange tijd hebben we weer eens met een aantal buurtgenoten aan tafel gezeten. Dankzij de wekelijkse Koffietafel zijn we in contact gekomen met buurtbewoners met wie wij ons doen en laten in en voor de buurt gemeenschappelijk hebben. Het zijn mensen die zich aan hun beloftes houden, hun verantwoordelijkheden nemen en fijn communiceren, iets wat steeds minder voorkomt.
Wat ook leuk is, is dat ze bijna allemaal op de een of andere manier verbonden zijn met Leiderdorp! Als we aan het praten zijn, merken we aan elkaar dat we qua levensopvattingen op één lijn staan. natuurlijk zijn er hier en daar ook verschillen, maar die worden over en weer gerespecteerd. Het werd een latertje, maar zo gaat het wanneer het gezellig is. Er is min of meer (er staat geen druk op) een afspraak om dit soort bijeenkomsten vaker te doen. Wij hebben het / de spits afgebeten en het was een succes.
Als ik om me heen kijk, geven veel ouderen er de voorkeur aan alleen door het leven te gaan. Het vreemde is dat ze zich daarover beklagen. Maar ze gaan er niet op uit, om contacten te leggen. Dat is te veel moeite. Jammer hoor.