dinsdag 14 februari 2023

Ongehoord Nederland

De uitzendingen van ON trekken erg veel kijkers. Veel meer van die van andere nieuwszenders! Ze zullen ongetwijfeld een rol spelen in de manier waarop de nationale omroep en de Raad met ON omgaat. Aan de andere kant geven de cijfers ook aan, dat veel Nederlanders liever objectief geïnformeerd willen worden. Iets wat bij andere programma's ontbreekt. Gevolg is, dat niet alleen de populariteit, maar ook het niet willen meehobbelen met andere omroepen in het brengen van eenzijdig nieuws, zeer veel afgunst en boosheid wekt; ON moet van de buis. Iedereen moet immers de visie van de regering en de linkse omroepen aanhangen. Tot op heden heb ik als kritisch mens geen onwaarheden gehoord in de uitzendingen van ON. Ook ten aanzien van niet blanke mensen, waarvan ik er een ben. Het is een feit, dat niet-blanken een verkeerde voorkeursbehandeling krijgen terwijl die groep verhoudingsgewijs voor veel criminaliteit zorgt. Men zou voorkeur moeten geven aan positieve sociale betrokkenheid in plaats van in bescherming nemen.
Het is voor mij als ouder persoon opvallend, dat linkse partijen zich altijd anti-Rusland opstellen, terwijl hun programma's veel communistische ideeën bevatten. Ideeën die ik in de jaren 50 en 60 alleen van achter het IJzeren Gordijn kende. En dan met name over het verplicht volgen van de ideologie en het binden van het volk. De in mijn ogen goede aspecten van het communisme, zoals gratis gezondheidszorg, onderwijs, iedereen een woning en inkomsten enz. zie ik in het moderne communisme niet terug. Uiteindelijk gaat het toch om macht en niet om medeleven. Zo ook in Nederland.
Men maakt veel poeha over de slachtoffers van de aardbeving, maar over de meer dan half miljoen armen en slachtoffers hier, hoor of lees ik nauwelijks iets. De hulporganisaties willen liever geld dan hulpgoederen. Logisch, want ook aan andermans ellende wordt grof verdiend en is de corruptie groot.