dinsdag 21 februari 2023

Die andere kinderen hebben pech

De Oekraïners boffen maar met zoveel medelijden en hulp. Nu staan de kinderen in de schijnwerpers. Er zijn al ruim 400 omgekomen. Door de leveringen van westers wapentuig zal het aantal slachtoffers enkel oplopen.
In andere zwaar door oorlog getroffen landen hebben miljoenen kinderen domweg pech. Zij komen niet in het nieuws, omdat wij (het Westen) hen zelf gebombardeerd en beschoten hebben. Alleen al in Irak is ruim een half miljoen kinderen omgekomen. Dus lieve arme kindjes in die andere landen : jullie hebben pech. Net zoals onze eigen kindjes die door meneer Wopke Hoekstra bij hun ouders weggehaald zijn. Het CBS is een overheidsinstelling die voor de overheden informatie verzamelt en produceert en is dus niet helemaal betrouwbaar. Het aantal ontvoerde kinderen kan daarom best groter zijn.
In Afghanistan zijn de afgelopen 16 jaar volgens Unicef bijna 30.000 kinderen slachtoffer geworden van de oorlog daar. In Syrië zo'n 250. De Vietnam oorlog heeft geleid tot 84.000(!) slachtoffers onder de kinderen. Het is maar net wat ons wel en niet verteld wordt en wat we wel en niet willen weten.