donderdag 16 februari 2023

Alarm! -2-

Het is afgelopen nacht stil geweest. Niet volgens mij hoor, want ik slaap ondanks het geopend raam van de slaapkamer overal doorheen. 😂Het alarm van de auto is niet meer afgegaan. Wat was de oorzaak? Dat is lastig te zeggen. Ik heb als laatste poging een ritje gemaakt en de auto weer geparkeerd en afgesloten. Het was wel zo, dat de interval tussen het afsluiten van de Matrix en afgaan van het alarm geleidelijk groter werd. Ik heb uiteraard zowel in de handleiding als op het internet gezocht naar mogelijke oplossingen. Afgezien van het resetten van het systeem heb ik niet een voorval gevonden die op deze leek.
Toen ik weer in de huiskamer was, viel mij plots iets op. Ik heb die dag de reservesleutel met afstandsbediening gebruikt. Vanwege de bezigheden bij de loods, had ik de auto niet afgesloten. Dat gebeurde pas nadat ik weer thuis was. En toen begon de ellende, zij het pas zo'n 4 uur later. Ik was in de tuin bezig en de Matrix staat zo'n 20 meter verderop.
Het knipperend groene controlelampje van de richtingaanwijzer was ook een indicatie 'dat er iets niet goed zat' in de elektronica. Maar wat?
Het kan zijn dat de batterij van de reservesleutel onvoldoende capaciteit heeft, was een van de mogelijke oorzaken die op het www genoemd werd. Tegen de tijd dat we buiten kunnen zitten of als ik met de auto bij de loods ben, zou ik de reservesleutel kunnen testen. Met de oude en een nieuwe batterij. Met dit weer heb ik geen zin buiten te gaan zitten wachten. Brrrr.
Omdat ik na het gebruik van de 'gewone' sleutel rond 20.00 uur weer goedde hoop had gekregen, heb ik de accu niet losgekoppeld. Het bleef tot 23.00 uur nog steeds stil.
Over het algemeen ben ik niet zo'n fan van de elektronica in auto's en motorfietsen. Ik lees veel over elektronica ellende bij zowel oudere als splinternieuwe auto's. Allerlei lampjes die spontaan gaan knipperen en/of systemen die uitvallen of kuren vertonen. Doe mij maar basic. Gewoon met het handje een raam opendraaien, met een doekje de ruiten ontwasemen, op warme dagen met open ramen en/of zonnedakje rijden en met een sleutel de auto op slot doen. Good times!