vrijdag 17 februari 2023

Wanhopig op zoek

Er is hier iemand, die wanhopig op zoek is naar een partner. Het is een man en de tweede die ik leer kennen. Nee, hij zoekt geen contact met mij hoor, maar met een vrouw. Ik vind hem nogal opdringerig doen bij vrouwen. Het liefst zou ie gelijk een arm om een vrouw willen slaan. Zo'n 10 jaar geleden kwam ik ook al zo'n iemand tegen. Ook zo opdringerig. Als een vrouw naar hem lachte of hem groette, maakte ie in gedachte al trouwplannen of dacht ie dat ie gelijk verkering had.
Ook nu weer zie ik iemand, die niet tot een normaal (wat heet?) gesprek kan komen. Het gaat van zijn kant vrij snel over het alleen zijn en willen trouwen. Daar zit niet iedereen op te wachten.
Maar dat neem ik hem niet kwalijk. Trouwens, wat mij in de datingsprogramma's op valt is de manier, waarop gesprekken plaatsvinden. Vaak verlopen ze erg moeizaam met veel stiltes en ongemakkelijk gedrag . Ergens begrijp ik dat wel, maar niet altijd. Zo zijn er mensen die een HR functie hebben of veel met klanten omgaan en toch niet een gesprek gaande kunnen houden. Onlangs zag ik een Recruitment Consultant, die nauwelijks vragen wist te stellen. Maar misschien rekruteert hij alleen dove mensen. Dat zou nog kunnen. Zwijgen is (niet altijd) goud.