zaterdag 11 februari 2023

De Groente & Fruitbrigade

De foto's van slachtoffers van oorlogen en natuurrampen, zoals aardbevingen, doen het erg goed. Er wordt veel medelijden en hulp mee gegenereerd. Helaas zijn er geen foto's van hongerende Nederlanders, daklozen, zieken, wanhopige boeren en andere slachtoffers van de politiek. Dus voor hen is geen landelijke belangstelling en dus ook geen hulp.
In de landbouw hier in Flevoland wordt meer geoogst, dan er via de supermarkten en andere winkels vraag naar is. Echter, het deel dat onder 'meer' valt is gewoon voor consumptie geschikt. De supermarkten en winkels willen helaas geen producten die afwijken van de 'verkoopstandaard'. Als een kool of appel niet mooi rond is, wordt ie geweigerd. Zo ook als het gewicht afwijkt van de standaard. Ja, ja, zo erg is he tin onze consumptiemaatschappij.
Gelukkig hoeven deze producten niet doorgedraaid te worden. Dankzij de Groente & Fruitbrigade gaan deze producten naar de Voedselbanken, waar de klanten niet zo kieskeurig zijn voor wat betreft de vorm of het gewicht van groente en fruit. De Voedselbanken krijgen alsmaar meer klanten. De Groente & Fruitbrigade in Flevoland zoekt vrijwilligers om te komen helpen met oogsten, sorteren en/of inpakken.