maandag 6 februari 2023

Even herstellen

Was het eerst gewoon een Chinese spionageballon, nu is het nog een spionageballon, maar dan tussen aanhalingstekens. Ja, ja, zo werkt het nieuws dus; eerste stellig zijn en dan terugkrabbelen.
Het is natuurlijk een miskleun van jewelste om Pim Lammers iets te laten schrijven voor de Kinderboekenweek. Dat is zoiets als Hitler een gedicht laten schrijven voor de dodenherdenking. Toch? Kom op zeg, gebruik nou eens je boerenverstand! Ik zal Lammers nooit bedreigen hoor. Aan de andere kant moet men wel wat kritischer zijn bij het selecteren van mensen. Men kan het dan hebben over vrijheid van mening, maar ook daarin is men erg selectief. Zo mag men een politieagent geen pannenkoek noemen, Mark Rutte geen leugenaar en Sigrid Kaag geen terroristenhoertje. Maar met kinderen en pedofielen is het allemaal heel anders. Kijk maar naar de RK kerk, de Toeslagenaffaire en de bezigheden van erg veel rijken en hooggeplaatste personen waarbij kinderen betrokken zijn. Laten we wel zijn : van het gedrag van Jeffrey Epstein horen we helemaal niets meer. Daar zijn te veel rijken / hoge omes bij betrokken geweest. Bill Gates heeft spijt betuigd over het feit, dat hij contacten had met Epstein. Bill Clinton ontkent aanwezig te zijn geweest op de seks feestjes. Maar ach, Clinton zei voor de nationale televisie dat hij ook geen seks met 'die vrouw' (Monica) heeft gehad. Maar Bill doelde toen waarschijnlijk op zijn vrouw Hillary. 😄
Wie een Bijbel als een waardeloos boekwerk beschouwt, mag hem verscheuren of zelfs verbranden.  Desnoods met de bijbehorende kerk erbij. No problem, want christenen zijn tolerant. Dat soort gebeurtenissen haalt niet eens het nieuws. Maar dat geldt niet voor de Koran. Het is een rare wereld geworden. Ik schijn nu ook te moeten weten, dat iemand transgender is of homo of lesbisch en/of hoe zijn seksleven eruitziet. Dat interesseert mij geen bal. Ik zie een mens en de rest hoeft mij niet keer op keer onder mijn platte neus gewreven te worden. Indien wel, dan ontstaat bij mij weerzin. Ik vind wat dat betreft Jehova's telkens aan de deur ook heel vervelend.