maandag 27 februari 2023

Lekker weertje!

Liever zo, dan de regen en/of bewolking. Koud, maar droog en zonnig. Het is onder de overkapping al goed toeven. De temperatuur daar is net boven de 10 Celsius, maar in het zonnetje voelt het warmer aan. Nog even en dan kan de zonwering er weer op. Ik kijk al uit naar het voorjaar en dan met name naar het tevoorschijn halen van de caravan.
Ik heb vandaag eerst een ronde gelopen om zwerfvuil op te ruimen. Dit keer anderhalve zak opgehaald. Logisch, want de scholen hebben vakantie. Helaas heeft een bewoner weer wat overbodig huisraad op het gazon gedeponeerd. Ik heb daar helemaal niets mee. Het is een mini wasmachine. Zo'n ding kan gratis afgegeven worden in de Milieustraat. De bewoner komt vaker op die manier van z'n afval af.
Een buurtbewoner bood mij een paar schaatsjes aan. Het zijn kinderschaatsjes. Ze kwamen mij nostalgisch over met die oranje gestreepte bandjes. Ik heb ze daarom aangenomen. De bedoeling is ze ergens op te hangen. Maar wel nadat ik ze goed schoongemaakt, opgeknapt en in het vet gezet heb. Zelf had ik vroeger Friese doorlopers. Die naam begreep ik niet, want ik moest toch glijden met die dingen en zeker niet (door)lopen. Het paar dat ik gekregen heb is van een ander model. Het lijkt op het Brabants Klompje, maar ik meen me te herinneren, dat ze ook houten lage noren genoemd werden. Of was dat stoere jongens taal?
De laatste keer dat ik op mijn Friese doorlopers gleed, was toen ik een jaar of 11 was. Onze klas (5e) hield toen schaatswedstrijden op de ijsbaan. Toen kwam ik nog behoorlijk goed mee. Maar na het verblijf op CuraƧao is het nooit meer wat geworden.