donderdag 23 februari 2023

Mannetjes

Vanmorgen vroeg, het was net licht, kwam een tweetal mannen in fel oranje jack gestoken het groen hier aanpakken. Vorig jaar had ik de gemeente gevraagd twee wild groeiende struiken te verwijderen. Ze verdrukten ander groen. Men beloofde mij dat het werk in januari of februari van dit jaar uitgevoerd zal worden. Ze hebben hun woord gehouden. Eerder was er al een paar keer bezoek om de situatie te bekijken.
Vanmorgen zijn beide 'struiken' (hebben meer weg van bomen) verwijderd. Niet zoals ik hoopte. Men heeft ze in feite tot aan de grond gesnoeid. De wortels zitten dus nog in de grond. Een deel hebben ze laten staan, terwijl de vlinderstruik ook tot de
grond gesnoeid is. Het punt is, dat na zo'n snoei het ongewenst groen nog harder lijkt te groeien dan voorheen. De wortels verspreiden zich in de grond. We zien wel wat er gaat gebeuren. De bakken zijn nu tenminste een stuk kaler.
Mochten we tegen een koopje aanlopen, dan slaan we onze slag als het fruitboompjes zijn. Die zien we liever in de bakken. Een kerstboompje zou ook leuk staan. 
We hebben al eens een kerstboompje daar geplant. Het werd voor twee euro vlak voor kerst aangeboden. Helaas heeft de jeugd hem na de Kerst uit de grond getrokken om er 2 euro voor te vangen.