woensdag 22 februari 2023

Steviger bodem

Voor het kamperen gebruiken we o.a. drie opvouwbare bakken. De wanden zijn van dun multiplex dat bekleed is met een zwarte nylon stof, die tevens fungeert als scharnier. De bodem bestaat enkel uit dezelfde bekleding. Dus zonder plaatje. De bodem is met een diagonale rits dicht te maken. We vinden de bakken erg handig, want afgezien van het opvouwen kunnen wij ze ook hoppa onder het bed schuiven.
Met name de bodem. Er is wel een uitklapbaar bodemstuk, maar dat is vrij dun. De bekleding van nylon stof met rits, is een zwak punt van de verder handige bak. Als zo'n bak gevuld is, moeten we tijdens het tillen de handen goed onder de bodem
houden. Dat is om te voorkomen, dat de inhoud de bodem of de rits doet openscheuren. Ook het tevoorschijn haal en weer terugschuiven doet de bodem geen goed. Ik heb daarom ook zelfklevende vilten beschermers / glijders onder de bodem geplakt. 
Om de bodem met de aanwezige plaat wat steviger te maken heb ik besloten een plaatje hardboard in de volledig uitgevouwen bak te leggen. Dat plaatje (52 x 29 cm) kan vanwege het formaat bij de bak in opgevouwen toestand opgeruimd worden. Ik heb een plaatje van 122 x 61 gekocht en gelijk maar laten zagen in stroken van 29 x 61 cm. Ik was op de fiets en dat formaat past mooi in een zijtas. Er kwamen 4 plaatjes uit de grote plaat en een dun strookje. Het dunne strookje mocht de bouwmarkt-zaagman (?) van mij houden.
Thuis heb ik de resterende 9 cm zelf afgezaagd. Dan kan ik nog zeggen dat ik ze gezaagd heb. 😁