vrijdag 3 februari 2023

Links en rechts

Volgens het OM is in Hoorn een jonge vrouw door een groep Eritreeërs (ja wel, dat werd expliciet vermeld) omsingeld en aangerand. De rechtschapen mensen roepen om gerechtigheid en uitzetting van de daders. Anderen zullen net als de rechter zich afvragen, waarom de vrouw daar alleen op het station was. Oké, dat klinkt gemeen. Maar we zijn wel al flink die linkse kant opgeschoven. De daders worden met fluwelen handschoenen aangepakt en de slachtoffers krijgen verwijten. De daders zijn in dit geval extra zielig, want het zijn vluchtelingen. Die groep hebben bepaalde privileges gekregen van de politiek. Om die reden is het gebeuren ruim twee jaar stil gehouden. Want vluchtelingen zijn immers zielig en moeten altijd geholpen worden.
Hier in Dronten - Kampen wordt al jaren crimineel gedrag van asielzoekers in de doofpot gestopt. En als het in het nieuws komt, dan spreekt men doodleuk over 'Drontenaren'. Niet goed voor het imago van de echte inwoners van Dronten. Maar dat is niet interessant.
Ik weet het, er zijn veel filmpjes van het Afrikaans continent te zien waarin mannen en jongens meisjes en vrouwen afranselen en aanranden (mag blijkbaar getoond worden door de providers vanwege reclame inkomsten). Die agressie is daar heel normaal. Getuigen lopen gewoon door. Dat soort volk wordt me topen armen ontvangen. Met de verkiezingen in zicht, begint de VVD plots te praten over minder asielzoekers en grenscontroles. Ja, ja, de huichelaar spreekt weer.