vrijdag 11 februari 2022

Mooi weer afwachten

 Nu de bevestiging op het dak van de bus klaar is, wacht ik op mooier weer. Vanmorgen waaide het flink. Tijdens de ochtendwandeling zag ik een omgewaaide papier-kliko liggen. Toen ik hem weer overeind wilde zetten, was ik wat verrast door de inhoud. Als een soort omgevallen rij dominostenen, lagen in de kliko enkel pizzadozen! O ja, en een legen bruine zak van de Mac. Een hele ris dozen; een dag zonder pizza is een dag niet geleefd. Of zoiets.
Nadat ik de kliko weer overeind gezet had, reikte de stapel tot bijna aan de bovenkant.

Aan de bovenkant moet ik trouwens ook zijn als ik weer verderga met het plaatsen van het zonnepaneel. Ik kan in de tussentijd alvast een spoiler maken. Die strook moet zo'n 55 cm lang zijn en ongeveer 20 cm breed. Hij moet net over het paneel komen te liggen (zie schets). Het paneel staat op pootjes vanwege de koeling. Ik wil voorkomen dat de wind eronder slaat en het paneel zodoende klappen te verwerken krijgt. Eerder heb ik een spoiler voor het wat hooggelegen dakluik geplaatst. Sindsdien horen we ook geen ruis meer.
In het schuurtje heb ik nog een mooie metalen plaat liggen. Ik wil de spoiler op het dak en aan het paneel bevestigen met speciale lijm. Aan de bovenkant van de lijst van het paneel mag namelijk niet geboord worden, omdat ik de cellen dan beschadig.