dinsdag 18 januari 2022

Zwerfafval

Tijdens de ochtendwandeling zag ik dat de hoeveelheid zwerfafval stiekem groeide. Zo'n 7 jaar geleden was de omgeving hier zo goed als afvalvrij. Ik voelde me wat dat betreft werkloos geworden vergeleken met mijn werk in Lelystad Haven. Maar dat is nu anders. Heel anders. Het is mij opgevallen, dat op bepaalde, voorheen schone, locaties nu wel geregeld afval op straat en in de struiken ligt. Het toeval(?) wil, dat daar nieuwe bewoners gekomen

zijn. Jongelui. Er zijn 2 auto's waar vaak afval op het parkeervak ter hoogte van de portieren afval ligt. Lege verpakkingen van een fast food keten en sigarettenpeuken en lege doosjes. Afgelopen Oudejaarsdag is daar ook veel afval van vuurwerk achtergelaten. Het overgrote deel is weliswaar opgeruimd, maar met de Franse slag.
Tijdens mijn opruimwandeling maakte ik kennis met een paar omwonenden. Tijdens het gesprek bedankten ze mij voor het opruimen. Da's dan ook weer leuk. Ik heb het afval gewoon in de ondergrondse container gegooid. Ik had dit keer geen zin om die vieze zooi ook nog eens te gaan scheiden. Dat kunnen ze bij het afvalverwerkingsbedrijf vele malen beter.