zondag 16 januari 2022

Raamverduistering maken

Omdat ik het gordijn dat voor het raam van de schuifdeur hangt, toch niet echt handig vind, besloot ik een alternatief te bedenken. De oplossing kwam toen ik een stuk schuimplastic zag liggen. Helaas was het restant te klein voor het raam. De bedoeling was een stuk zodanig te knippen, dat het eenvoudig in de sponning geklemd zou kunnen worden.

Omdat Sonja wist van mijn plan, heeft ze in een kringloopwinkel een flinke rol van dat spul kunnen scoren. Ruim voldoende voor het raam. Vanwege het overschot aan materiaal, ben ik de ruiten van de beide portieren van de cabine ook maar gaan doen. Ik vond het systeem (in de sponning vastdrukken van het scherm zo handig. Ik heb eerst sjablonen gemaakt. Van zowel het grote als het kleine raam. Na drie keer fout aftekenen en dus knippen, heb ik uiteindelijk vier mooie schermpjes weten te fabriceren. Ik kan ze zo in de rubberen sponning drukken.
Als opbergruimte denk ik aan een bagagenetje dat ik aan de binnenkant van de schuifdeur wil monteren. Nu nog een netje scoren.