dinsdag 25 januari 2022

Bouwen

Of verbouwen. Hoe dan ook, ik kijk er graag naar. Interessant om te zien hoe de vaklui bezig zijn. Hier in de straat worden vandaag op een woning twee dakkapellen geplaatst. Er staat een enorme hijskraan en aanhangwagens met op elk ervan een grote dakkapel. Het liefst zou ik een stoel op straat gezet en de hele dag toegekeken hebben.
Voordat ik aan een mij nieuwe klus begin, lees ik er veel over. En ik stel zo links en rechts vragen aan deskundigen. Zelf heb ik op die manier voorbereid een aantal keren een dakvenster geplaatst en verplaatst. Het grootste was er een van 130 x 130 cm. Met dubbelglas. Ik heb in die tijd ook het plaatsen van een dakkapel overwogen. Geen kant en klare. Alleen het front, een groot kozijn met ramen, zou ik dan vooraf hebben laten maken.
Ondanks de inzet van vaklui heb ik af en toe wel slordigheden gezien. Zoals een tekort afgezaagde dakbalk, een slechte aansluiting op het dak en een slordige afwerking aan de buitenkant. Als ik klussen uitbesteed, houd ik graag de vaklui in de gaten. Er zijn erbij die er een potje van maken.