woensdag 19 januari 2022

Geert Wilders

Vaak moet ik glimlachen op Wilders' uitspraken. Geert heeft in mijn ogen meestal gelijk, alleen zou ik het net iets anders verwoorden. Maar nogmaals : meestal heeft Geert Wilders gewoon gelijk. Bepaalde kranten beweren dat men in de Tweede Kamer Wilders na zijn uitspraken heeft aangepakt. Nou, daar kan ik dus in de beelden niets van terugvinden. Wilders was weer niet-racistisch en ongrijpbaar en meldde enkel feiten.
Al dat geklaag van met name links slaat nergens op. Er zijn politici onder hen, die maar wat graag afstand gedaan hebben van hun Arabische naam. Ook Sigrid Kaag gebruikt liever haar Nederlandse naam dan die van haar man, Al-Qaq. Ik heb zelfs een van hen horen beweren, dat ie anders nooit zo'n loopbaan gehad zou hebben. Ik vind dat slap geklets en huichelachtig. Als je dan zo begaan bent met die culturen, draag dat dan ook met daad uit. Wat dat betreft heb ik respect voor iedereen, die zich wat dat betreft niet schaamt voor zijn of haar Turkse of Arabische of elke niet Nederlands klinkende naam.
Zelf heb ik mensen verrast met mijn familienaam. "Gôh, u heeft wel een echte Hollandse naam", werd gezegd toen ik de spreekkamer binnenkwam voor een intake gesprek.