zondag 23 januari 2022

Desinteresse

Je zult het wel gemerkt hebben, mijn interesse in de Nederlandse commerciële zenders is minimaal. Dat geldt ook voor onze nationale zenders. Oké, soms kijk ik naar een documentaire. Het is net zoals het lezen van mij, dus ik kijk selectief. Als er zo'n RTL of SBS avondje is, zit ik te puzzelen of achter mijn laptop. In de zomermaanden ben ik dan buiten met iets bezig.
Waar ik wel een langere zit voor overheb, zijn de crimi. Maar dan de echt gebeurde verhalen. Het gaat mij dan enkel om het recherchewerk.
Programma's over de geschiedenis, de natuur, UFO's, autotechniek enz. vind ik ook interessant, al volg ik ze niet continu.
Veel tv programma's zijn duidelijk van tevoren geregisseerd. Doorgestoken kaart. Ieder mag zijn / haar zegje doen, maar vooral niet meer dan dat. Zodra iemand daarvan afwijkt, wordt ie onderbroken of zelfs af geserveerd. Tja, en dan telkens weer dezelfde gezichten met dezelfde meningen. Het lijkt erg veel op een propagandamachines. Zelfs de reclameblokken geven een politiek beeld. Er zijn in Nederland blijkbaar alleen nog maar gemengde huwelijken met evenveel blanke als donkere kinderen. Zouden de mensen van niet-gemengde huwelijken zich al een beetje schamen?