donderdag 27 januari 2022

In goede handen

jong geleerd
Vanuit haar mand volgt ze met een wat verveelde blik het bewegen van de dweil over de vloer. Ze zal ongetwijfeld denken : "Dat heb je gisteren toch al gedaan?" Ja, dat klopt. Maar vanmorgen, toen we op pad waren, begon het te regenen. Hoewel ik na thuiskomst ook Fenna's poten had afgedroogd, zag ik een uurtje later allerlei afdrukken op de laminaatvloer. Ze zijn vooral zichtbaar als ik vanuit de gang de huiskamer inloop. Dan staan de afdrukken volop in het licht, dat door het raam van de woonkamer valt. Dat vind ik maar niets. Dus weer de dweil erover.
Ze heeft niets te klagen hoor, die Fenna. Ik zorg goed voor haar. Ze wordt op tijd uitgelaten, krijgt ook tijdig haar eten en drie keer per dag een schoongemaakte bak met schoon drinkwater. Ik verzorg haar vacht (met
door de oude gedaan
kam, borstel, föhn en stofzuiger) en controleer haar oren, ogen, poten (voetkussentjes), kijk in haar bek en andere vitale onderdelen. Als het even kan maak ik iets lekkers van haar eten. Door er bijvoorbeeld etensresten (vooral groentes en vellen van kip en/of vis) doorheen te mengen.
Als ik de stofzuiger pak, gooi ik een tennisbal op de grond. Terwijl ik stofzuig speel ik ook hockey met haar. De deur naar de gang staat dan wagenwijd open, zodat er extra veel speelruimte is. Fenna vindt het prachtig. Het zal allemaal wel de reden zijn waarom ze vaak achter mij aan hobbelt. Die Fenna ist immer dabei.