woensdag 26 januari 2022

Waterdicht!

Dat stond op de verpakking van een slot. Dus ik dacht : "Handig voor op de jerrycan aka gereedschapskast die aan het portier hangt!" Maar regenwater schijnt een ander soort water te zijn, dan die op de verpakking vermeld stond. Het slot is namelijk vast geroest! Het is voorzien van allerlei rubberen bekleding inclusief een dopje op de plek van het sleutelgat. En toch was de onderkant inclusief het sleutelgat roestbruin van kleur. Ik had het slot nog voor de winter nagekeken en van wat grafiet voorzien.
Ik zet er de ijzerzaag maar op. Met de slijptol kan ik er niet bij, tenzij ik een verlengsnoer van 25 meter inzet. Maar daar heb ik geen zin in. Ik vervang het 'waterdichte' slot maar voor zo'n ordinair discus geval.
Een andere kwestie is een breedstraler met vocht aan de binnenkant. Ik had hem laatst droog gemaakt, maar er zat weer condens in de lamp. Toen ik hem vanmorgen ging afstellen, viel mij iets op. In een hoekje zat een barst! De lamp is dus niet meer waterdicht. Zo te zien is er een steentje of zo tegenaan geknald. Ik kan hem wel vervangen, maar ik zou dan wel beschermkapjes over de lampen willen doen. Ik heb ze vroeger los gekocht, zowel voor de auto als voor de motorfiets (zei opa); voorgevormde plastic kapjes of (ronde) hoesjes. Mochten ze er voor deze lampen niet zijn, dan moet ik creatief aan de slag. Voorlopig smeer ik er maar wat doorzichtige lijm op.