vrijdag 21 januari 2022

Daarom dus

Toen ik bij wijze van uitzondering even in de supermarkt moest zijn, werd ik door een mevrouw aangesproken. Ik had net mijn fiets in een beugel gezet. Hoewel, naast de beugel. Het betrof de eerste beugel van de rij. De vrouw vroeg mij waarom ik het voorwiel niet in de beugel plaatste. Ze vond nu dat er weinig ruimte over was voor een fiets in de beugel.
Ik vertelde haar over een gebeurtenis lang geleden, toen ik het voorwiel van een fiets van mij krom aantrof. Die fiets stond toen ook in een beugel en daar had iemand tegenaan geduwd of zo. Sindsdien plaats ik geen voorwiel meer in zo'n beugel of in zo'n betonnen blok met gleuf erin. Ze had daar begrip voor. Ik vind de 'fietsnietjes' of -rekken (die hoge rvs rekken) wat dat betreft beter. Nadeel is wel dat de sturen in elkaar haken als er een fiets naast wordt geparkeerd.
Mevrouw keek nadrukkelijk naar mijn fiets en wijzend naar de accu vroeg ze toen wat voor 'raar' kastje dat was. Na mijn verhaaltje over mijn e-bike knutselwerk afgestoken te hebben, was ze erg onder de indruk. Toen ik antwoord gaf op de vraag wat de ombouw mij gekost heeft. Viel ze even stil. Wat beduusd zei ze : "Mijn fiets kostte € 2.700." Verschil moet er zijn.