donderdag 20 januari 2022

Woke = Mietje

 of Watje. Woke heeft voor mij enkel te maken met overgevoeligheid en onzekerheid. Doorgeschoten emoties. Woke zijn mensen die medelijden hebben met gedetineerden. Of begaan zijn met daders en niet of minder met slachtoffers. Zoals veel rechters en advocaten voor mij woke zijn. Woke zijn ook mensen die neigen naar een negatief zelfbeeld.
Woke zijn veel politici. Ze laten uit medelijden terroristen en anderen tot onze maatschappij toe, die zich tegen onze cultuur verzetten of enkel hun hand willen ophouden. De mensen die hen echt nodig hebben, keren ze de rug toe.
Woke zijn de mensen, die Linda de Mol en John de Mol als slachtoffers van het TVoH schandaal noemen. Ook dat tweetal wist al eerder van de misstanden. Ze wisten het allemaal. Ik ben van mening dat door hun houding, het onfatsoenlijk gedrag van bepaalde mensen eerder heeft gestimuleerd dan gestopt.
Ik kan gewoon denken of zeggen : "Wat een knappe vent" zonder te gaan twijfelen aan mijn seksuele voorkeur. Er zijn nu eenmaal ook knap uitziende mannen. Zo ook mooie motorfietsen. Ook al is 'mooi' een vrij subjectieve bevinding. Ik ben erg op Fenna gesteld, maar ik twijfel niet of ik soms ook een hond ben.
Door al die woke toestanden krijg ik wel vaak het gevoel gewoon een vent te zijn. Tja, en dan voel ik me soms eenzaam en uniek.