zaterdag 22 januari 2022

The Pied Piper

 When I woke up this morning, you where on my mind. Tja, 1965 - 66. Ik zat nog op school en had niet zo'n interesse in huiswerk. Als ik wakker werd, dacht ik aan de leraren van wie ik het opgegeven huiswerk niet gedaan had. Voor even maar hoor. Ik ben heel lang niet zo serieus met school bezig geweest. Het ging nogal gemakkelijk. Tijdens de lessen lette ik wel goed op. Daar leerde ik het meest. Niet thuis. Daar had ik andere prioriteiten. Zoals muziek, brommers en volleybal.
In die periode had ik net de overstap gemaakt van de Mulo naar de HBS. Ik kwam na de 4e van de Mulo in de 3e van de HBS terecht. Dat scheelde ook, want veel van de leerstof was mij al bekend. In mijn klas zaten toen drie klasgenoten van de Mulo. Die deden meer hun best dan ik.
Op de HBS heb ik geen echte vriendin of zo gehad. Ik zweer het. Ik wist wel van een paar meisjes, dat ze in mij geïnteresseerd waren. Maar dat deed mij niet zoveel. Ik ben ook nooit met een van hen uitgegaan. Saai hè? Maar ja, geen van hen deed aan muziek, sleutelen aan bromfietsen of speelden volleybal. En naar Sisi kijken had ik al eens gedaan.