maandag 31 januari 2022

Geen zin in opstaan

Toen ik vanmorgen wakker werd, hoorde ik de regen op de overkapping vallen en de wind tekeer gaan. Voor velen geluiden om je nog eens lekker in je bed om te draaien. Tel daar de maandag bij op, dan wordt opstaan voor hen nog lastiger. Niet voor mij. Als ik wakker wordt, ben ik meestal uitgeslapen. Dus eruit.
Toen ik naar buiten ging om Fenna uit te laten, trok ik onder de overkapping eerst mijn regenpak en laarzen aan. Vanwege mijn kale kop had ik een wollen muts op. Dus de zuidwester bleef in de kast.
Toen ik Fenna wilde aanlijnen, was ik haar kwijt. Wat denk je? Ze lag opgerold op haar kussen op de bank onder de overkapping. Ze deed alsof ze sliep! Fenna hoorde natuurlijk ook de regen en de wind en dacht ongetwijfeld : "Doei! Ik blijf hier." Maar jammer voor haar, ik ben nog steeds de baas. Dus hebben wij in regen en storm een wandeling gemaakt.
Weer terug werd Fenna beloond met een droogbeurt met de föhn. Dat maakte voor haar alles weer goed. Bijna, want even later begon ze met haar voerbak te rammelen. Ze had dorst. Dit keer werd ze op haar wenken bediend.