woensdag 19 januari 2022

DNA bekend

Mij is een paar keer gevraagd een DNA test te doen. Binnen het kader van de familiestamboom. Ik twijfel nog, want zo'n test kost wel een drol. Een flinke van ruim €70,=. Ik zou het wel interessant vinden hoor, dus wie weet.
Het DNA onderzoek heeft al voor velen veel opgeleverd. Zoals het terugvinden van verloren familieleden en/of biologische ouders. Vooral in Amerika wordt veel aan dit soort DNA onderzoek gedaan. Amerikanen van Vietnamese afkomst hebben zo hun familie terug weten te vinden. Aan het eind van de oorlog in Vietnam zijn veel kinderen naar Amerika en elders overgebracht. Zonder hun ouders. Soms blijken familieleden ook in Amerika te wonen.
Het lijkt me wel verrassend wanneer blijkt dat je eigenlijk een halfzus of -broer bent, omdat het DNA onderzoek van jou dat uitwijst. Voor mij is mijn opa O altijd mijn opa gebleven. Ook al bleek ie dat biologisch niet te zijn. Een van de kids heeft al een DNA onderzoek alten doen. Zijn roots liepen o.a. naar familieleden en naar Ambon. Dat klopt dus. Maar dat zal niet altijd het geval zijn. Het zal voor sommigen zelfs schrikken zijn. Zoals toen op Trinidad.