vrijdag 21 januari 2022

Oekraïne

Ik begrijp best wel, waarom de EU zo graag het corrupte Oekraïne erbij wil hebben. Niet zozeer vanwege de EU, maar vanwege de druk van Amerika op de EU. Volgens de seniele president van Amerika zal Rusland na een inval in Oekraïne een hoge tol moeten gaan betalen. Meneer Poetin lacht erom en is een veel betere schaker op het wereldbord dan Biden. Trouwens NATO zelf doet precies hetzelfde door veel troepen rond de Russische grenzen te concentreren. Maar dat is 'anders'.
Rusland zal niet heel Oekraïne willen annexeren of heroveren, maar enkel een oostelijk deel. Daar spreekt de bevolking voornamelijk Russisch en er is sprake van Russische belangen  in relatie met de Krim. Oekraïne heeft na de annexatie van de Krim een belangrijke waterweg afgesloten. Hierdoor is sprake van een gebrek aan zoetwater op het schiereiland. Ook strategisch gezien (o.a. Zee van Azov) zou het oostelijk deel een belangrijke aanvulling zijn voor de Russen. Ik zie het maar zo : hoe erg is het als de Belgen of Duitsers Limburg zouden annexeren? Ik bedoel, het blijft toch gewoon Limburgse vlaai heten? En die vlaaien zijn overal te koop.😏
Als ik het voor het zeggen zou hebben, dan zou ik met Oekraïne een deal willen sluiten. De waarheid rond MH17 in ruil voor één jachtvliegtuig.