zaterdag 1 januari 2022

Nieuwjaarsdag

Ondanks het vuurwerkverbod was het hier in de buurt alsof het er niet was. Wat een geknal! Veel erger dan vorig jaar. Er werden ook rollen afgestoken, die minuten lang flink knalden. Maar goed, er zijn altijd weer (nieuwe?) mensen die zich niets aantrekken van regeltjes. Gevolg was wel, dat Fenna geen leuke avond heeft gekend. Op een zeker moment kroop de Friezin zelfs bij mij op schoot!
Maar vanmorgen was het weer genieten voor haar. En voor mij. Wat een serene rust tegen 9.00 uur toen wij weer aan de wandel gingen! Voordat we
het bos bereikten liepen we door een straatje, dat er sinds gisteren niet uitziet. Afgezien van vuurwerkafval lagen in de straat over een grote lengte stukjes papier. Vierkante stukjes tissue-achtig papier zonder brandschade. Alsof iemand de hele avond aan het scheuren geweest was. Dat spul is nauwelijks van de vochtige grond op te vegen. Laat nou de meeste rommel bij de woningen van nieuwe huurders liggen. Toeval of? Verderop was een afvalcontainer opgeblazen. Onderweg heb ik me toch maar beperkt tot het opruimen van regulier afval. Zoals blikjes en die ergerlijke lege sigarettendoosjes.
Onderweg kon ik zien wie zich niet gehouden heeft aan het vuurwerkverbod. En dan heb ik het niet over het siervuurwerk, maar het zware spul. Het knalrode afval lag gewoon voor de deuren. Slechts in één geval had iemand de moeite genomen een bezem te pakken en de boel bijeen te vegen. Toen we een ondergrondse container naderden, lag ook daar een enorme hoeveelheid witte vierkante snippers verspreid. Het is dit keer aanzienlijk erger dan gewoonlijk. Coronastress? Laat ik positief blijven en hopen dat de 'daders' de boel vandaag komen opruimen. Een goed begin is immers het halve werk. Er ligt nog wat flapjes en bollen. Eerst maar de frituurolie opruimen. Een mooi 2022 voor iedereen! Of op z'n typisch Hollands :