zaterdag 1 mei 2021

Sneue toestanden

Gisteren reed ik op de fiets langs een vestiging van Action. Daar zag ik tot mijn verbazing een zeer lange rij mensen staan wachten. Sorry hoor, maar wat een zielige vertoning! Die rij deed mij denken aan de beelden uit het communistische oosten ten tijde van de Koude Oorlog, toen op die manier mensen stonden te wachten voor winkels om voedsel te kunnen kopen. Iets wat Action niet verkoopt, tenzij je snoepgoed, frisdrank en snacks als voedsel gebruikt.

De zorgsector wil dat er ingegrepen wordt. Het bericht gaat voornamelijk over het overbelaste personeel. Over ziekte, herstellen, overwerk, burn outs enz. en allerlei verhalen er omheen, zoals inhaalslagen voor de reguliere zorg.  Ik zou het korter willen samenvatten : breng de zorg weer terug op het oude niveau. Dan maar minder miljarden naar de EU, corrupte landen en Defensie. Gezondheid eerst.
Dat men toch weer spreekt van een nieuw kabinet met Rutte c.s. geeft aan hoe vastgeroest de opvattingen zijn en dat de factor mens / menselijkheid nauwelijks een rol speelt. En straks dus ook nog steeds niet.
Een aantal bezorgde vaders heeft onderzoek laten doen naar de vervuiling van een cruiseschip in de Amsterdamse haven. Niet schrikken van de (reeds langer bekende) resultaten. Zelf mogen we niet eens steden als Amsterdam en Rotterdam in vanwege onze oude diesel. Ook al rijdt ie op HVO. Niet dat we daarom verlegen zitten, maar er zijn ook inwoners van die steden wier auto's wel geweerd worden. Sneu.