zaterdag 15 mei 2021

Opgeruimd uit en weer thuis

vies
We houden er van om ons huisje voor vertrek (vakantie) schoon en opgeruimd achter te laten. Het is ook fijn als als we weer in zo'n omgeving thuiskomen. Etensresten trekken immers insecten aan. Zoals vliegen en mieren. Dus ook de afvalbakken zijn geleegd.
In de wc pot laten we een paar druppels chloor achter. Als we lang wegblijven, vragen we de bewaking (nee, niet luiaard Tom) de wc af en toe door te spoelen en van een drupje chloor te voorzien. De bewaker zorgt dan ook voor de plantjes en Tom.
Omdat we ook huisdieren hebben, wordt de vloerbedekking met een speciale spray tegen vlooien en -eitjes ingespoten. Dat is het laatste wat we doen voor we de deur achter ons dichttrekken. Want wat slecht is voor de beestjes, is ook slecht voor ons. Vinden wij. Natuurlijk wordt Tom eerst even naar buiten gejaagd.
Het zijn de bekende verhalen over aangetroffen vlooienplagen na terugkeer van vakanties. Die willen wij vermijden. Dankzij de mechanische ventilatie hoeven we enkel een paar roosters open te zetten.
Op zich heb ik geen moeite met mensen die niet zo van het opruimen zijn. Niet iedereen is een huishoudtype. Ieder zijn ding. Waar ik wel moeite mee heb is, wanneer het niet opruimen leidt tot onhygiënische toestanden. Zoals beschimmelde broodresten op het aanrecht, pannen met beschimmelde etensresten, vieze spoelbakken / wastafels of niet doorgespoelde toiletten en meer van dat soort zaken. Dat vind ik vies. Rommelig hoeft niet per se vies te zijn. Helaas gaan die twee vaak hand in hand. Nee, dan liever opgeruimd vertrekken en weer thuiskomen in een schoon, opgeruimd huis.