vrijdag 21 mei 2021

Buiten proportioneel

Is nu het hele Belgische leger op zoek naar die ene boze militair? Ik herinner me een aantal gebeurtenissen in België, waarvan ik dacht : "Daar komt een flinke hoeveelheid politie of misschien zelfs het leger op af." Er werd met Ak47 en andere vuurwapens geschoten in steden. Toen zag ik een paar armtierige politiebusjes verschijnen. Ze waren niet bepaald snel te plaatse, maar dat was ten gevolge van de koffiepauze op het bureau denk ik.
Ik zag trouwens laatst wel zwaar bewapende agenten mensen van terrassen verwijderen. Compleet met een automatisch vuurwapen in de hand. Bang dat de gasten met kopjes of glazen zullen gaan gooien? De wereld is gek gemaakt en geworden.
Men maakt dus jacht op de Belgische Rambo. Hij is boos op de Belgische virologen die net als hier samen met de overheid zwaar overdreven corona maatregelen treffen en angst en paniek zaaien. Tja, niet iedereen beperkt zijn kritiek tot het opschrijven in een blog. Anderen gaan de straat op en weer anderen gaan nog verder. Net zoals Volkert van der Graaf en Mohammed Bouyerie. Men beweert dat het leger zelfs een carte blanche gekregen heeft om de Rambo dood te schieten. Tot op heden is er niets gebeurd. Hopelijk blijft het zo en zullen leger en politie niet trigger happy reageren als ie in beeld komt. Nog meer hoop ik, dat het snel weer normaal wordt. Het oude normaal.