vrijdag 21 mei 2021

Wikken en wegen

En vervolgens besluiten. Japan is het zoveelste land, dat het AstraZeneca medicijn opzij geschoven heeft. Reden : de gevaarlijke bijwerkingen. In ons landje komt tegelijkertijd het bericht, dat men sneller de 2e enting met AZ wil gaan doen. Mijn vraag : wat moet ik uit beide berichten opmaken? Bij twijfel niet prikken, lijkt mij.
In het nieuws las ik een paar weken geleden, dat mensen die al 2x gevaccineerd zijn, toch weer ziek geworden zijn na een coronabesmetting. Dat is iets wat overigens ook in het buitenland al gesignaleerd werd. Wat lees ik nu in het nieuws? De Gezondheidsraad denkt dat mensen die gevaccineerd zijn niet anderen kunnen besmetten. Flauwekul dus. Weer zo'n uitspraak om mensen ertoe te bewegen zich vooral te laten prikken.
Er zijn veel prikken over. Ruim 40% van de mensen komt niet opdagen voor een prikkie. Daarom is het vreemd dat De Jonge ook asielzoekers en militairen wil inzetten om te prikken. Die extra capaciteit moet wel aan het werk. Dus verzint De Jonge met zijn hulptroepen allerlei k*tsmoezen om mensen onder druk te zetten en/of te verleiden. Het wachten is op de komst van vakantiezegeltjes.
Waarom zou ik me laten testen als ik gezond ben? Waarom zou ik me laten inenten als ik gezond en blijkbaar immuun ben? O, voor mijn opa? Die heb ik niet meer. Als ik de andere, weggedrukte berichten lees, vind ik het coronabeleid sterk overdreven. Het wordt tijd om dit kabinet c.s. een spuitje te geven.