maandag 24 mei 2021

Waren de goden astronauten?

Onlangs vertelde ik de kleinkinderen wat de feestdagen in het algemeen en Pinksteren in het bijzonder inhouden. Tijdens de uitleg, die veel van een Bijbelles weg had, moest ik toch ook weer denken aan aliens en ufo's.
Volgens de paleocontacthypothese zouden al in de verre oudheid Aliens de aarde bezocht hebben. Zij menen deze hypothese te onderschrijven vanwege de vele wereldwijde overeenkomsten op het gebied van bouwwerken, geloven, volksverhalen en afbeeldingen. Daaronder ook een relatie met de Bijbel.
Al die feiten en veronderstellingen hebbe overigens niet mijn geloof aangetast. Veel gelovigen klampen zich vast aan de Bijbel. Maar de Bijbel is slechts een vooropgezette en hier en daar aangevulde bloemlezing van veel meer informatiebronnen. Ook de Bijbel kent verwijzingen naar buitenaards leven. Oeps! Volgens de Bijbel heeft God alleen de Aarde met de mens gemaakt en is Hij niet op soortgelijke wijze bezig geweest met andere planeten. Een boude bewering, want wie heeft dat gehoord of gezegd? Als mensen in God geloven, waarom dan niet in Aliens?
Sinds kort geven militaire instanties wat info vrij over Ufo waarnemingen. Is het bedoeld om ons een beetje voor te bereiden?