zondag 16 mei 2021

Muggenzifters?

 Een stukje uit het buitenlands nieuws :

"Waarom laten Bill Gates en het Pentagon GGO-muggen*) los in de Florida Keys?

12 mei 2021 Contra Magazin Redaktion Contra Premium 

Ondanks hevige protesten van lokale bewoners, hebben de Amerikaanse Environmental Protection Agency en de autoriteiten van Florida de controversiële vrijlating van miljoenen genetisch gemodificeerde of "genetisch gemanipuleerde" dodelijke muggen in de Florida Keyes goedgekeurd. Tegelijkertijd is de controversiële Biden-kandidaat als wetenschappelijk adviseur betrokken bij de ontwikkeling van CRISPR-technologie, die wordt gebruikt om alles genetisch te modificeren, van muggen tot Pfizer en Moderna's mRNA-"vaccins" tegen het coronavirus tot genetisch gemodificeerde zalm. Hoe Bill Gates, het Pentagon en de eugenetica-lobby nu samenkomen, is op zijn zachtst gezegd alarmerend.
Op 30 april j.l. kondigden het Florida Keys Mosquito Control District en het biotechnologiebedrijf Oxitec aan dat ze uiteindelijk ongeveer 750 miljoen genetisch gemanipuleerde of gen-bewerkte Egyptische Aedes-muggen zouden vrijlaten met behulp van CRSPR-technologie voor het bewerken van genen. De Aedes aegypti maakt slechts ongeveer 4 procent uit van de muggenpopulatie in de Keys. De vrijlating wordt fel tegengewerkt door lokale bewoners en milieugroeperingen, die bij de verkiezingen van vorig jaar opriepen tot een referendum, dat de Mosquito

genetisch geamputeerd?
Control Board merkwaardig genoeg verwierp. Oxitec en het bestuur beweren dat de vrijlating bedoeld is om de aanwezigheid van de Aedes aegypti-mug te doden, waarvan wordt aangenomen dat deze dengue, zika en andere ziekten overbrengt.
Het project, dat in de persberichten positief klinkt, is in veel opzichten alarmerend. Ten eerste de weigering om een ​​openbare stemming over de controversiële ggo-introductie toe te staan. Ten tweede is er geen analyse van de risico's versus de voordelen van het vrijlaten van miljoenen muggen, waarvan de genetische eigenschappen op vaak onvoorspelbare manieren muteren. Is het het risico waard dat het project een steeds robuustere variëteit aan muggen zal muteren? Niemand kan dat zeggen. Traditionele technieken voor het bestrijden van muggen hebben tot nu toe goed gewerkt."

Waren die lokale bewoners nou muggenzifters, of? 't Is maar dat we weten wat er zoals gaande is en waar Bill Gates zich mee bemoeit, zoals met genetische manipulatie. Ook muggen en andere insecten kunnen na genetische manipulatie ingezet worden als wapen. Vandaar de rol van het Pentagon.

*) = Genetisch Gemodificeerd Organisme