vrijdag 14 mei 2021

Lekker slopen

Het is weer eens wat anders dan opbouwen of iets maken : slopen. Dat kan ook leuk zijn, vooral als object van iemandanders is. 😄 Vanwege een herinrichting van een tuin, moest een afdakje verwijderd worden. Omdat ik het bouwwerk niet zelf gemaakt heb, moest ik net als bij de te slopen cv ketels eerst de constructie analyseren. Om te voorkomen dat ik het mezelf te lastig zou maken en ik de stevigheid van de constructie te snel zou aantasten. Het regende wat vanmorgen, maar gelukkig werd het snel droog.
Als eerste heb ik het plafond verwijderd. Het regende nog en ik stond dus droog onder het afdakje.
Na die klus was het al weer koffietijd. Na de koffie was het droog buiten. Ik ben toen voorzichtig op het afdakje gekropen, om daar de metalen dakpanplaten los te schroeven. Wat een klus! Van sommige schroeven moest ik met een slijptol de kop verwijderen. Ze waren dermate geroest, dat ik ze niet met de Makita schroefboor kon verwijderen. Tijd om mijn workmate erbij te halen. Samen met Sonja heb
ik de platen een voor een van het afdakje laten glijden. Toen de platen verwijderd waren, was het tijd voor de lunch. Gelukkig maar, want ik werd wat moe van het apenkooien. Telkens de ladder en/of huishoudtrap verplaatsen en voorzichtig op het dakje of op het dak van de garage klauteren was flink sporten voor de oude.
Na de lunch hebben we samen het houtwerk gedemonteerd. Dat was nogal wat. Als laatste hebben we de beide dikke staanders en de dwarsbalk uiteen gehaald. Al het materiaal is keurig opgestapeld en kan eventueel opnieuw gebruikt worden. De oude schroeven enz. hebben we bij het oud ijzer gegooid.
Rond twee uur in de middag was de klus geklaard. Ze kunnen de tuin herinrichten. We komen weer als de bbq aangestoken is. 😃