maandag 24 mei 2021

Van Willem naar Виллем

Als ik het Russisch volkslied hoor, dan ben ik in een mum van tijd een Rus geworden. Zo ging het toen ik afgelopen week wat oude sportfragmenten bekeek. Bij een van die fragmenten werden de volksliederen gespeeld. Ook dat van Rusland. Het blijft voor mij een bijzonder nummer, omdat het mij aangrijpt en als het ware bij die zingende groep trekt. Vandaar.
Sinds het tegenvallend animo voor coronaprikken, zijn de farmaceuten en hun vriendjes bij gezondheidsdiensten druk op zoek naar meet af- en dus omzet. Straks gaat men ook kinderen een spuitje geven. Misschien wel twee. En als ze die gehad hebben, moeten dn plots ook huisdieren geënt worden? Of komt er een tweede ronde van drie prikken, omdat men ergens een zeer gevaarlijk variant bedacht heeft? Het wordt tijd dat men het gezond verstand gaat gebruiken. Mensen moeten weerstand blijven opbouwen. Dat doen ze al eeuwen. Met goed gevolg, want de wereldbevolking moet zelfs qua groei getemperd worden.
Gelukkig zijn er al landen die niets met een vaccinatiepaspoort van doen willen hebben. Net zoals veel ondernemers. De reden? Het gaat hun anders geld kosten. Veel geld. Want in alles draait de wereld om geld. Niet om onze gezondheid.