vrijdag 28 mei 2021

Grote vervuilers

 Al ben ik niet altijd blij met ze, activisten zijn helaas nodig. Blij ben ik niet vanwege de soms drammerige en zelfs agressieve manier van optreden. Maar veel zaken waar ze voor vechten zijn terecht. Zoals o.a. die tegen de grote CO2 vervuilers. Die vervuilers krijgen van de overheid heel erg veel vrijheden vergeleken met andere vervuilers zoals ik.
Dat het fokken van nertsen gestopt is, is ook een zeer goede zaak. Al was ik het ook niet altijd eens met de manier van protesteren tegen deze bedrijfstak en andere. Zoals ik al vaker zeg, luister ik eerst naar wat er gezegd wordt en niet door wie. Dat gebeurt helaas niet op regeringsniveau. Daar worden anders denkenden uitgesloten. De terreur van één mening. Of wel dictatuur.
Als ik lees hoe veel de scheep- en luchtvaart vervuilt, dan ervaar ik een zware vorm van discriminatie ten aanzien van burgers. Zo mogen biomassacentrales wel de lucht vervuilen en ontbossen, maar een open haard aansteken is een slechte zaak.
En dus mag Schiphol wel uitbreiden, maar vliegen is een slechte zaak. Grote zeeschepen vormen geen probleem, auto's met een oude dieselmotor wel. Het is nogal onsamenhangend en zodoende onlogisch en discriminerend. Net zoals het vluchtelingen - en asielbeleid : zij wel, wij niet. Dat is niet de manier om een groot draagvlak te creëren.