woensdag 26 mei 2021

Prachtwijken

Zo werden de achterstandswijken genoemd door de PvdA. Die partij heeft een aantal wijken laten opknappen. Zoals toen al gezegd werd (wappies?) is die partij alleen de mensen die er wonen vergeten. Van buiten blink, van binnen.... Je kunt armen en aso's wel in een mooi huis plaatsen, maar dat maakt ze niet rijker en socialer. En dus verpaupert de boel weer.
Ik vind het ook geen goed idee, om bepaalde bevolkingsgroepen met een andere culturele achtergrond samen in een wijk te laten wonen. Zoiets staat haaks op het streven mensen te laten integreren.
Iets anders. Een hondencursus volgen is best wel zinvol. Jammer dat er vaak de verkeerde hondenbezitters komen. Ik bedoel de groep mensen, die serieus met hun hond willen omgaan. Eigenlijk zou de rest gedwongen moeten worden tot een cursus. Soms zagen we mensen op de cursus, die beter geen hond hadden moeten nemen. Ze rennen achter de pup aan en zijn niet in staat de hond te instrueren en te leiden. Slechts één keer hebben we gezien dat een instructeur daarover een openhartig gesprek had met zo'n iemand. Voorkomen is beter dan gebeten worden.
Even de Oceaan over. In Amerika worden af en toe Aziaten mishandeld, vanwege de uitbraak van het coronavirus. Het is natuurlijk erg zuur / schrijnend te weten, dat het Amerikaanse NIH (nationaal instituut voor de gezondheid met dr Fauci als hoofd) het Wuhan laboratorium mede heeft gefinancierd om aan het coronavirus te werken. Het virus is in november 2019 uit het lab 'ontsnapt' (zeiden wappies begin 2020 ook al). Vandaar de wereldwijde paniek. Dus geen 'Bat out of hell' (Meatloaf) , maar geknoei met een virus. Het wachten is op de echte waarheid in plaats van de politieke. Laten we wel zijn : waarom willen landen als China en de VS zo'n virus ontwikkelen??
Ondanks de vele discussies tussen China en Amerika hebben beide landen veel geld in elkaar geïnvesteerd.