zaterdag 22 mei 2021

Smeerkezen

Vandaag heb ik wat zwerfvuil hier in de buurt opgeruimd. Het was niet veel, maar toch. Op dat moment was ik met Fenna aan het wandelen. Ik vond een sigarettendoosje met inhoud. Jammer dan, weg ermee. Roken is ongezond en rokers zijn smeerkezen. Ze gooien niet alleen lege verpakkingen maar ook hun peuken op straat.
Op een parkeerplaats had iemand een halve kaastosti achtergelaten. Met de verpakking. Het doosje met de etenswaar lag los, het zakje lag vanwege de harde wind en de regen tegen de rand van het trottoir geplakt. Er lag ook een lege verpakking van een drankje en een kletsnat servet. De parkeerplek bevindt zich tegenover een woning. Laat niet als dank na het aangenaam verpozen de gastvrouw enz.
Verderop weer een sigarettendoosje en een plastic zak met een kassabon van Aldi. Iemand heeft veel suiker gekocht. Het zal wel vanwege de wind daar terechtgekomen zijn. Bij de bushalte lag een verpakking op de bank met een appelflap erin. De ander was al genuttigd. Toen die verorberd was, kwam blijkbaar de bus. Naast de bank is een afvalbak....