dinsdag 25 mei 2021

Klus geklaard

Vandaag hebben deze oudjes drie(!) aanhangwagens met afval verwerkt. Twee met bouwafval en een met snoeiafval. Onze grootste angst was dat het de hele dag zou regenen. Maar dat nam niet weg, dat we het voornemen toch uitgevoerd hebben. We zouden wel zien hoever we zouden komen.
Eerst hebben we een aanhangwagen opgehaald. Die had ik gisteren via het internet gereserveerd. Daarna zijn we naar de locatie gereden.
Het was dit keer een wat lastig gebeuren, want we konden niet met de bus en aanhanger bij het huis komen. Dus dat was loskoppelen en vervolgens de bak naar de woning laten brengen met een soort grasmaaier. Zo'n vierwielig ding met flinke banden en een trekhaak. Die mocht wel over het gras / gazon rijden en wij dus niet.
Toen we de eerste bak vol hadden, kwam de grasmaaier weer om de bak naar de bus te brengen. Daar hebben we hem weer opgepikt en zijn we naar de Milieustraat gereden.
Het was vrij druk. We moesten ons plekje in de rij goed bewaken. Er zijn nu eenmaal mensen die graag voordringen. Gelukkig is onze bus groot en oud en waren de auto's van de mensen met haast klein en vrij nieuw. Toen de bak geleegd was, zijn we teruggereden en hebben we lunchpauze gehouden. Daarna op herhaling met bouwafval en als laatste een bak met groen weggebracht. Wat een gymnastiek op zo'n dagje zeg! Ik dacht zelfs even : "De rest van het jaar doe ik niets meer." Zo erg was het. Maar morgen zal ik wel weer popelen om wat te doen. Als de spieren het toestaan.