zondag 23 mei 2021

Verrassing!

Tot mijn verrassing viel gisteren de bestelde acculader door de brievenbus! Eerder had ik gehoord, dat de lader uit het verre Azië pas ergens tussen 28 mi en 7 juni geleverd zou worden. Hij is inderdaad zo klein, dat ie gewoon door de brievenbus past. In een brief in noppenfolie verpakt. Qua formaat is het model een derde van de oude.

Ik heb hem provisorisch aangesloten op het apparaat en zie : hij doet ut! Als ik de oude lader aansloot, ging het lampje dat aangeeft I'm alive! uit. Ik heb de contacten nog met speciale spray bespoten, maar dat hielp niet. Waarschijnlijk is het stekkertje kaduuk. Vreemd, want dat heeft van begin af aan (aankoop en installatie) in het apparaatje gezeten. Het geheel, het apparaatje en de lader, wordt zo goed als nooit met de handen aangeraakt. Daarom vind ik het vreemd, dat het stekkertje kapot zou zijn. Met de 230 volt lader werkt alles prima. Dus aan het apparaatje ligt het niet. Op het oude stekkertje was ook de benodigde output spanning van 5 volt te meten.
Nu ik weet dat ie het weer doet, kan ik de oude lader vervangen. Dat is wel weer een klusje van een paar uur. Oude bedrading verwijderen, nieuwe op maat inkorten en dus solderen en tot slot plaatsen en dan aansluiten op het apparaat.