woensdag 6 november 2019

Wel of niet stoken?

Soms kan ik het allemaal nauwelijks nog volgen. Ach ja, ik word oud. Vanmorgen hoorde ik via Omroep Friesland, dat het RIVM daar een alert heeft afgegeven vanwege het stoken van open haarden en houtkachels. Dat gestook schijnt slecht te zijn voor het milieu en dus de gezondheid vanwege de schadelijke stoffen in de rookgassen.
Ik vroeg me direct af, waarom het RIVM geen alert heeft gegeven voor de biomassacentrales. Die moeten dan niet alleen slecht zijn vanwege de rookgassen, maar ook vanwege de onnodige houtkap. In beide gevallen is het adembenemend. Dubbelop dus.
Het deksel is van de beerput. Onze F16's zijn betrokken bij burgerdoden door bombardementen. Hè hè. Ik heb er lang op moeten wachten. Eindelijk een stukje verantwoording over het bombarderen in vreemde landen. En wat zegt de minister, mevrouw Bijleveld? "Die onschuldige doden hebben wel voor uw / onze veiligheid gezorgd!" Die onschuldigen hadden dus blijkbaar nog geleefd als Bijleveld gedood was? Ja, het is maar even een omgekeerde redenering. Per definitie gebeurt het nu eenmaal dat in oorlogssituaties ook onschuldigen omkomen. Maar om zoiets op die manier te beredeneren, is erg naïef. En afgezien daarvan, wanneer waren die boze Irakezen of Syriërs van plan om hier langs te komen? Het wordt tijd voor een kerel met een militaire achtergrond als minister van Defensie. En laten we aub stoppen met achter Amerika aanrennen.
Ik hoorde ook dat het aantal echtscheidingen sinds de jaren 70 nog steeds stijgt. Helaas weten deskundigen nog steeds niet, waarom vrouwen dat doen. Misschien heeft het ook met stoken te maken?