vrijdag 15 november 2019

Kindermisbruik

Onder kindermisbruik versta ik dus ook je kind jouw mening laten verkondigen in demonstraties. Ik geloof er geen biet van, dat een basisschoolkind uit zichzelf roept dat het recht heeft op goed onderwijs. Welnee, zo'n kind wil leuk onderwijs en vakanties vieren. Als er geen juf is mag zo'n kind freewheelen. Leuk toch?
Hetzelfde geldt voor ons milieu. Buiten de demonstraties om gooit zo'n kind ook afval op de grond. Kijk maar eens op en rond schoolpleinen. Hele buurten worden geteisterd door zwerfafval van kinderen. Ook de reclamespots van die quasi verontruste kinderen met hun drammerige houding tegenover volwassenen, zie ik als een vorm van kindermisbruik. Zelfs in reclames van snoep- en speelgoed worden kinderen misbruikt. Gewoonweg om de omzet te verhogen. Indirecte kinderarbeid dus.
Een heel andere vorm van kindermisbruik vindt plaats in de Jeugdzorg. Daar worden veel kinderen enkel door gastgezinnen opgevangen vanwege de financiƫle vergoeding. Helaas wordt daarnaar weinig onderzoek verricht.