donderdag 14 november 2019

Alle beetjes helpen

Vanmorgen bedacht ik me, dat de condens in de koplamp ook veroorzaakt kan zijn door weinig gebruik. Sinds ik de drl's gemonteerd heb, doe ik overdag de gewone verlichting niet meer aan. Tenzij sprake is van weersomstandigheden, die het zicht nadelig beïnvloeden. Bij de eerstvolgende lange rit, zal ik maar weer eens de gewone koplampen aanzetten.
Zoals bekend zijn wij zelf best wel bewust bezig met het beschermen van het milieu. Het begint met het serieus scheiden van afval. Daarnaast maken we zeer weinig gebruik van de auto; we fietsen veel. Omdat het gebruik van AdBlue of GTL als vervanger van de diesel voor onze bus geen haalbare zaak is, gebruik ik sinds de aanschaf van de Ducato een additief. Ik heb ook overwogen een roetfilter (retrofit) te laten monteren. Ik ben echter bang, dat zo'n duur filter de toch al 'gewone' prestaties van de 2.5 motor negatief zal beïnvloeden.
Tot op heden zijn de meeste kilometers met de camper in het buitenland gereden. In landen waar men minder moeilijk doet dan hier, als het over het milieu gaat. Ons landje wil alsmaar het beste jongetje van de klas zijn, hè.