zaterdag 16 november 2019

Die Linke

Vanwege mijn sociale inslag lees ik geregeld berichtjes van links. Daar zit ook al een tijdje de VVD bij, maar dan op een heel andere manier. Vanmorgen zag ik in een landelijke ochtendkrant een kop met de tekst dat de VVD de maatschappij de rug heeft toegekeerd. Weer oud nieuws, wat mij betreft. De armoe groeit, het is slecht gesteld met de zorg, het onderwijs, de bouw enz. Komt bij dat Justitie alsmaar taakstraffen uitdeelt, de politie niet meer handhaaft, militairen pang moeten roepen en het aantal criminelen toeneemt met als ons risico op schade aan lijf en/of goed. Drugs gedogen en bestrijden komt mij trouwens ook vreemd over.
In tegenstelling tot onze nationale linkse partijen, hoor ik via onze oosterburen betere geluiden. Ik lees graag de berichten van de politieke partij Die Linke, met mensen als Sahra Wagenknecht en dr. Gregor Gysi. Dat zijn voor mij socialistische mensen, die met gezond verstand aan het werk zijn. Aan alles is te merken dat ze hoog opgeleiden zijn. Hier in ons land hebben we te maken met omhooggevallen leiders, die in een quiz met onderwerpen die over algemene ontwikkeling gaan, slecht scoren. Maar wel met een hoog cijfer voor het papegaaien van onzin.
Helaas worden beide Duitse socialistische toppers niet gehoord. Enkel vanwege hun DDR achtergrond. Dus ook daar is het net als hier  : het gaat niet om wat er gezegd wordt, maar door wie.