donderdag 28 november 2019

Katten aan de lijn?

Binnen en toch buiten
In deze periode van gekte heeft men weer iets gevonden : katten moeten binnen blijven of aangelijnd naar buiten. De reden : ze doden beschermde diersoorten. Ik kan me niet heugen, dat ik ooit een bekeuring heb gekregen vanwege het doodrijden van beschermde diersoorten. Maar goed, ik heb het over gekte.
In het algemeen is het zo, dat de natuur zichzelf regelt en in balans houdt. Katten vormen nu een gevaar, maar wolven zijn geen probleem. Of gaat men de carnivoren genetisch manipuleren zodat ze herbivoren worden? Dat kan ook niet, want dan vreten ze onze gewassen op. En hoe zit het dan met al die andere roofdieren die andere beesten doden? Wat een onzin om te proberen de natuur naar de mensenhand te zetten. Daarmee is al heel veel verkeerd gegaan. Bijna alles. Ingreep hier leidt tot ellende daar.
Ik durf te stellen dat er flink sprake zou zijn geweest van muizen en vogels, als de kat er niet zou zijn. Maar goed, ik leef in een landje waar het doorslaan in wilde ideeën de opmaat geworden is. Ze lijken wel gek geworden. De mensen die dit soort ideeën hebben zouden aangelijnd moeten worden. Zij vormen de grootste bedreiging voor de natuur, inclusief de mens.