woensdag 13 november 2019

Wateroverlast

met een knipoog
In Venetië heeft men last van water. Hoogwater. Ik weet niet beter dan dat die Italiaanse stad daarom bekend staat. Zo'n 50 jaar geleden besloot men daar iets aan te gaan doen. Maar ja, onze 50 jaar komen overeen met 5 Italiaanse weken. Onze Italiaan heeft ook last van water. Oké, het is eerder condens dan echt hoogwater. Al eerder had een van de achterlichten last van condensvorming, maar dit keer is het een koplamp. Linksvoor. Ik heb de lamp maar uitgebouwd om de boel te controleren en te repareren. Het zal wel weer een kwestie van oude kit zijn, net als bij het achterlicht.
Omdat de lunchpauze aanbrak, heb ik een elektrische verfbrander in de bankschroef geplaatst en hem gericht op de opening van de koplampbehuizing. Terwijl ik zat te genieten van mijn eenvoudige, doch lekkere lunch, werd de lamp droog geblazen.
met lunchpauze
Daarna ben ik de randen gaan inspecteren. Aan de onderkant was inderdaad een kier te zien. Daar ontbrak de kit / afdichting. Gezien de Italiaanse werkwijze, kan het zijn dat die kit gebruikt is voor een keuken van een van de personeelsleden. Ik heb hem maar alsnog of weer dicht gesmeerd in de hoop dat daarmee het vochtprobleempje opgelost is. De tijd zal het leren.