dinsdag 5 november 2019

Vals spel?

Het is al weer heel lang geleden, dat het race team van Spanjaard Angel Nieto het Nederlandse Jamathi team beschuldigde van vals spel. Louter omdat de Nederlandse racer geen fabriek achter zich had staan (wel een schuurtje) en toch beduidend sneller was dan de fabrieks Derbi's. Het Jamathi blokje is door de technische commissie een paar keer gedemonteerd en onderzocht. In alle gevallen bleek er van illegale praktijken geen sprake te zijn. De Jamathi was gewoon sneller.
Ik moest daaraan terugdenken, toen ik afgelopen weekend de opeens 'sloom' rijdende Ferrari's zag en later wat toespelingen hoorde van o.a. onze Max. De Italianen hadden het spel niet eerlijk gespeld, aldus de geruchten. Er is geen officiƫle aanklacht tegen Ferrari ingediend. Het risico was te groot voor Red Bull, want de beweringen (geknoei met de brandstoftoevoer) waren niet te bewijzen. Opvallend was wel, dat na de ingreep van de F1 organisatie voor de race op dat punt, de Ferrari's opeens minder vermogen hadden in met name de bochten.
Toen beide Italiaanse bolides opeens zoveel krachtiger waren, waagde ik het al te zeggen dat er met die wagens geknoeid was. Het verschil was naar mijn idee opeens te opvallend groot.