zaterdag 30 november 2019

Naar Utrecht

Vandaag hebben we ons ook weer nuttig gemaakt. We zijn naar Utrecht gereden, om daar e.e.a. in de kamer / het huis van onze jongste te doen. Vanaf de A27 was het toch nog een stief kwartiertje rijden door het noorden van de domstad. Bij het gebouw aangekomen viel mij direct de volle parkeerplaatsen op. Tegenover het appartementengebouw bevindt zich een klein winkelcentrum en het is dus zaterdag, of wel : druk. Maar zoals heel vaak het geval is (als ik achter het stuur zit) was er een plekje vrij. Thuis had ik wat koffers met gereedschap in de bus gegooid. Beter te veel van dat spul, dan te weinig, dacht ik zo.
Ik had in de ene hand een koffer met accuboor en in de andere een tas. Ik wist dat ik 8 trappen op moest, meneer woont hoog en droog, om bij het appartement te komen. De entree deed mij denken aan de huizen in de B.G. Cortslaan in Leiderdorp. Het bestijgen van de 8 trappen ook, maar heel anders. Zo moeiteloos als het zo'n 60 jaar geleden ging, zo'n martelgang werd het dit keer! Ik had natuurlijk ook wat extra gewicht in mijn handen. Als een hijgend hert kwam ik toch boven, waar wij door onze zoon hartelijk werden begroet. Daar herstelde ik overigens vrij snel van de klimpartij. De flat beschikt over drie slaapkamers, een woonkamer, keuken, toilet en douche. Hij herbergt drie bewoners. Na de rust is Mike met zijn moeder naar een nieuw bed gaan kijken. In de tussentijd heb ik eerst de omgeving verkend. Met name het kleine winkelcentrum. Want wie weet zit daar een toko of zo. Helaas niet. Dus weer terug naar de flat. Het beklimmen van de 8 trappen ging wat beter. Weer boven heb ik de deur van zijn kamer eruit getild om de opvulringen van de scharnieren (paumelles) te verwijderen. De deur hing net te hoog om een kapstokje er overheen te kunnen ophangen. Met kapsokje klemde de deur. Nadat ik de deur had teruggehangen, kon hij met kapstokje zonder te klemmen weer gesloten worden.
Toen het duo was teruggekeerd (het nieuwe bed was geselecteerd en besteld) hebben we het huidige bed alvast van de ombouw ontdaan. Daarna heb ik nog twee extra legplanken in een kast aangebracht. Intussen was mamma bezig met het opruimen van de woning. Toch wel fijn zo'n moeder die creatief, actief, zorgzaam en ook nog handig is. We hebben de ombouw van het bed naar beneden gebracht en daar in de bus geschoven. Als het goed is komt het nieuwe bed volgende week zaterdag. De bezorgers mogen niet hoger dan 3 etages sjouwen, dus daar wordt het nieuwe bed dan neergezet. Aan ons om dat alles nog 1 etage hoger te brengen en te monteren. Ik hoef komende week dus niet in training te gaan.