vrijdag 29 november 2019

Een beetje dom

Vanmorgen heb ik weer een paar kliko's aan de straat gezet. Het oud papier werd opgehaald. Toen ik die van ons naar de straat rolde, zag ik weer een doos staan. Het gebeurt vaker dat mensen losse dozen op straat zetten, omdat hun kliko vol is. Ze vergeten echter, dat de ophaaldienst die dozen en ander oud papier dat niet in de kliko zit gewoon laat staan.
Op de doos zat een adreslabel, dus weet ik van wie die is. Ik heb de doos plat gemaakt en netjes in een andere kliko gedaan. Zodra ik de bewoner een keer zie, zal ik hem/haar erop attenderen.
Toen de kliko's geleegd waren, zag ik wat papier op straat liggen. Ik heb dat opgeraapt. Het was een stuk karton met een label van Bol.com. Op dat label stond ook een adres. Toen ik het karton in de kliko met dat adres wilde gooien, bleek er nog veel karton in te zitten. Logisch, want de eigenaar was nogal gemakzuchtig bezig geweest met het weggooien van oud papier. In zijn kliko blokkeerde een grote doos alles wat eronder lag. Hij had die doos gewoon in de kliko laten zakken. Door het oud papier dat daarna weggegooid is, werd de doos in de kliko vastgedrukt. Eigen schuld. In de zogenaamd volle kliko's kom ik dat vaker tegen. Met hele dozen is zo'n kliko snel vol. Een kwestie van even nadenken en een doos plat en/of klein maken. Zoveel werk is dat niet.